Drumetii montane

Însoţiţi de ghizi cu experienţă, de profesori şi animatori, copiii pot străbate potecile munţilor descoperind frumuseţea peisajelor pe care natura le rezervă doar pentru cei îndrăzneţi. Escaladă, rapel şi tiroliană:
Sub îndrumarea atentă a instructorilor specializaţi, copiii învaţă să se caţere dobândind primele noţiuni la panoul de căţărare chiar în curtea taberei pentru ca apoi să escaladeze stânca, în deplină siguranţă, dotaţi cu echipament specific şi perfect asiguraţi. Zonele de căţărare vor fi alese cu atenţie, în funcţie de vârsta şi capacităţile fizice ale copiilor. Coborârea se va face în rapel, pe coarda de alpinism, desigur şi de această dată bine asiguraţi. Tiroliana, deja cunoscută amatorilor de aventură, nu va lipsi nicidecum din tabăra noastră.

Speologie:

Frumuseţea şi misterul peşterilor din apropiere vor fi explorate la lumina lanternelor, copiii având şansa de a descoperi lucruri minunate din lumea subterană.

Orientare turistică şi vânătoare de comori

Întrecerea pe echipe nu poate fi mai interesantă decât la orientare turistică şi vânătoare de comori. Înarmaţi cu hărţi şi busole, îndrumaţi să descopere mesaje în tainice ascunzători, copiii se întrec în căutarea semnelor, pe cărările din pădurea de brazi şi molizi, încercând să descifreze misterul şi să găsească comoara.

Jocuri de cabană:

Nelipsite dintr-o tabără care se respectă, jocurile de cabană transformă orice zi, chiar ploioasă şi mohorâtă într-o amintire de neuitat. Alese cu atenţie şi desigur, specifice vârstei, jocurile coordonate de animatori, aduc veselia şi buna dispoziţie. Întreceri sportive:
Tir cu arcul, tenis de masă, volei, fotbal, badminton, şah, aruncare la ţintă, alergări, sărituri, sunt doar câteva dintre jocurile sportive iar cuvântul de ordine este întrecere.

Seri distractive:

În ţinute de epocă cu armuri sau rochii medievale, încercăm să refacem atmosfera din poveştile cele mai cunoscute şi să dăm viaţă personajelor de basm, prin cântece, poezie, povestiri, legende şi chiar să învăţăm un pic de istorie altfel decât la şcoală. Desigur că şi aici va fi o întrecere.

Foc de tabără:

Este de neconceput o tabără fără celebrul foc, prilej de veselie, cântece şi glume care fac deliciul ultimei seri, înainte de plecare.